Over mij en The Innovation Academy

Hoi, ik ben Sanneke Langendoen: vernieuwer, bouwer, netwerker en aanjager van innovatie. Mijn missie is om zorginnovatoren tools in handen te geven, zodat ze succesvol komen tot innoveren. Ik krijg energie van het coachen en adviseren van mensen met innovatievraagstukken en deel graag mijn kennis met anderen. Om deze passie te realiseren heb ik besloten om mijn eigen bedrijf op te zetten: Sanneke Innovatie & Marketing, met als onderdeel The Innovation Academy.

In ruim 10 jaar tijd heb ik in diverse functies veel ervaring opgedaan met marketing, communicatie en innovatie in de zorg. In mijn ogen een match ‘made in heaven’. Het ontdekken van trends, strategische kansen en het in kaart brengen van klantwensen. Een fundament waarop je kunt gaan innoveren. Ga vervolgens experimenteren met bestaande innovaties in een Living Lab omgeving of aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe innovaties en innovatieve producten en diensten. Ik word daar heel blij van!

Wil je meer weten over mijn loopbaan? Check dan mijn Linkedin profiel.

The Innovation Academy

De Innovation Academy is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van organisaties om met innovatie aan de slag te gaan. Logisch, want de wereld om ons heen verandert in een steeds sneller tempo. Om ervoor te zorgen dat jouw organisatie klaar is voor die veranderende wereld, is wendbaar zijn belangrijk. Door van innovatie een vast onderdeel van je interne processen te maken, kun je sneller anticiperen op deze veranderingen en word je wendbaar en dus toekomstbestendig.

Empoweren van de innovator

Ik heb te vaak gezien dat er dure consultants worden ingehuurd, die vervolgens weer weggaan met een hoop kennis die ze weer meenemen. Ik geloof dat je juist de innovatoren in hun kracht moet zetten door ze deze kennis eigen te maken.

Vele wegen die naar Rome leiden

Er bestaat geen vast stramien over wat nu goed of niet goed is als het gaat om innoveren. Toch zijn er een aantal aspecten die overal hetzelfde zijn. Nu zijn er opleidingen die je hiervoor kunt volgen, maar uit eigen ervaring weet ik dat deze kostbaar zijn en veel tijd in beslag nemen. Theorie is super interessant, maar het meteen in de praktijk brengen ook. Dat doe ik in The Innovation Academy.

Iedereen heeft een eigen startpunt

Elke organisatie heeft een bepaalde leercurve wat innovatie betreft. Zo start de ene organisatie met livings labs en de andere met de implementatie van een persoonlijk gezondheidsdossier. Binnen The Innovation Academy kies je zelf wat voor jou interessant is: Wat heeft de meeste prioriteit en waar is de urgentie het hoogst? Waar wil jij je verder in verdiepen? De route die je doorloopt, bepaal jij zelf.

Podcast Innovatie tussendoortje

In deze podcast deel ik mijn persoonlijke kennis en ervaringen en deel ik opgedane inspiratie uit de boeken die ik lees. Mijn missie is om innovatoren in hun kracht te zetten en te laten zien hoe je op een slimme manier innoveert.

Lees ook mijn blogs op ICT&Health en volg me via de social media kanalen voor een dagelijkse portie kennis. 

In de media

Altijd leuk om geïnterviewd te worden, toch? Als innovatiemanager ben ik regelmatig geïnterviewd en zijn er leuke artikelen gepubliceerd over mijn werkzaamheden. 

Ik geloof erg in de kracht van bottom-up innoveren en het structureel betrekken van klanten bij innovatie. Lees mijn visie in diverse tijdschriften en kranten die mij hierover interviewden.

Hieronder een overzicht van een aantal publicaties. Sommige zijn echt uit de oude doos, maar ik ben er nog steeds trots op